top of page
  • Obrázek autoraPaul Dubsky

FOCUS Online: Výtah pasti Corona - Měření ukazuje, kde se skrývá riziko



„Nyní je známo, že lidé ve stísněných životních podmínkách jsou vážněji zasaženi pandemií. Výtahy ve výškových budovách jsou skutečným vysoce rizikovým místem. Fyzik a výzkumník aerosolů Gerhard Scheuch provedl v tomto ohledu experiment.“
"Mnoho infekcí se přenáší kašlem a kýcháním nebo nátěrem. Někdo vás kýchá nebo se dotýká kliku dveří bakteriemi a vy jste možná byli nakaženi. Viry Corona mají zvláštní vlastnost: jsou přenášeny hlavně aerosoly - malými složkami, které jsou vydechovány i když mluví a jsou jen téměř neškodné jako zdroj infekce na čerstvém vzduchu. Naproti tomu se mohou hromadit uvnitř.
Výzkumník a fyzik v oblasti aerosolů Gerhard Scheuch již v rozhovoru pro FOCUS Online vysvětlil, co to znamená: „Čím déle je infekční člověk v místnosti, tím více se zvyšuje koncentrace aerosolu. A je tu stále i po té, co už osoba dávno odešla místnost. Pokud do této místnosti někdo vstoupí, může to být složité: můžete se nakazit, aniž byste narazili do nosiče. Tímto způsobem bylo například 71 lidí v Číně nakaženo ve výtahu, "uvádí Scheuch."

Celý článek si přečtěte zde.

2 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page